Blog “Tilburg zevende stad van Nederland”

 In Algemeen

Tilburg is een grote stad: de zevende van Nederland tegenwoordig. Maar tegelijkertijd heeft het ook iets knus, iets dorps. Dat komt denk ik door het gevoel van  ‘ons kent ons’ en een sterk gevoel van thuiskomen als je er weer bent. Maar het komt misschien nog wel het meeste door de manier waarop we elkaar weten te vinden in Tilburg: iedereen is verbonden.  Of zoals we wel eens eerder hebben gepresenteerd: als een verweven stad.

Want we werken goed samen in Tilburg. Van universiteit tot kermis, van ZZP’er tot gemeente. Als we elkaar nodig hebben, weten we elkaar te vinden. En als iemand een goed idee heeft, krijgt hij of zij de steun van een enorm netwerk.

Zo kunnen nieuwe, bijzondere ondernemingen ontstaan zoals bijvoorbeeld een van de laatste aanwinsten: Doloris. Een surrealistisch doolhof dat erg bij Tilburg past: een beetje vreemd, maar vernieuwend en met een rauw randje.  En daarbij is er dan ook nog eens een rooftopbar. Dat biedt weer fantastische uitzichten op andere ontwikkelingen.

Zoals de opening van het Spoorpark, komend weekend. Een initiatief waar bewoners van deze stad juist het voortouw hebben genomen. Of MindLabs, in de Spoorzone: waar onderwijsinstellingen, ondernemers en overheid de handen ineen slaan.  Met als doel: innovaties die ervoor zorgen dat we over twintig jaar nog steeds een bruisende stad zijn, vol van ondernemerschap. Waar de snelle ontwikkelingen ervoor zorgen dat het altijd bruist.

Daar aan bijdragen geeft een trots gevoel: het dorp Tilburg dat aanvoelt én gezien wordt als de stad die het is. En dat versterkt dan weer dat gevoel van ‘samen’: we hebben dat samen voor elkaar gekregen, we delen dat gevoel en we werken samen verder aan de ontwikkeling van onze stad. De schôônste  van ’t laand!

 

Berend de Vries

Wethouder economie