Tilburg: best bijzonder! – Haringparty 2023

 In Algemeen

Zo gewoon als we onze stad soms vinden, zo bijzonder is deze in de ogen van een buitenstaander als stedenbouwkundige Ludo Hermans. Een stad met een rijke geschiedenis die zichzelf opnieuw uitgevonden heeft na het vertrek van de textielindustrie. Een stad die durft te experimenteren en durft te bouwen met visie. Dat alles gestuwd door een bestuur dat lef toont en bereid is te investeren en voorop te lopen. Dit zijn voor hem redenen Tilburg een stad met een bijzonder karakter te vinden, die een groot stempel drukt op de Brabantse economie.

Dat betoogde hij tijdens de traditionele haringparty van TOP013 en BORT aan het zogeheten Lake Resort bij de Beekse Bergen. Aan water ontbrak het niet deze editie: het Lake Resort is vlak naast het Wilhelminakanaal gevestigd, en daarnaast kwam het (regen)water met bakken uit de lucht. Wat wel ontbrak was de nieuwe haring, die nog niet het predikaat ‘nieuwe haring’ (reden: nog niet ‘vet’ genoeg) verdiende en dus nog vrijelijk in de zee rondzwom. Dat werd opgelost met een voucher voor alle aanwezigen, waarmee de nieuwe haring, per 23 juni, kan worden opgehaald bij visspeciaalzaak Van Oursouw.

Ten overstaan van de 100 aanwezigen werd ook nog afscheid genomen van oud TOP013-voorzitter Cécile van Berkel.  Naast mooie woorden van BORT-voorzitter Marc Heuvelmans verscheen burgemeester Theo Wetering verrassend ten tonele om haar de Zilveren Legpenning te overhandigen voor bewezen diensten voor de gemeente, in diverse rollen. En passant kon kennis gemaakt worden met haar opvolger: Sjors Scheepers.

Klik hier voor de aftermovie.

TOP013: info@top013.nl