TOP013/BORT Tilburg Tour: en jij dacht dat je het Tilburgse bedrijfsleven kent?

 In Algemeen

De Tilburg Tour van TOP013/BORT laat een groep geïnteresseerde ondernemers jaarlijks kennismaken met aansprekende bedrijven in eigen regio.
Dit jaar was dat op 25 mei, om te beginnen bij VBT (onderdeel VVTI) op Spinder. Nooit van gehoord? Dat kan kloppen, maar toch is dit een zeer invloedrijk bedrijf als je gaat kijken naar de energietransitie. Dit bedrijf maakt namelijk via reststromen 23 miljoen kuub biogas/ groengas maar ook 40.000 ton aan mestkorrels voor de landbouw per jaar. VBT biedt op deze manier de gelegenheid om de bedrijventerreinen en huishoudens in Tilburg van energie te voorzien en dat ook nog op een circulaire manier. Gastheren: Yuri Ouweneel en John Horrevorts vertelden all ins en outs.

Onze rit vervolgden we naar Delicia, de producent van hagelslag – inderdaad: een puur Nederlands product – en andere chocoladeproducten.  Sinds de oorlog zit dit bedrijf al in Tilburg. Wist je dat dit is uitgegroeid tot de grootste hagelslagfabriek in West-Europa is? Directielid Bernd Postma gaf aan met zijn bedrijf verantwoordelijk te zijn voor alle privatelabel hagelslag in Nederland en buurlanden.  Daarnaast coaten ze onder andere ook de chocolade voor chocolade pepernoten. Ook aansprekend zijn het energiebeleid – nul op de meter is binnen bereik – en het personeelsbeleid, dat volop ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling

De laatste stop was Tilburg Trappers op Stappegoor. Tilburgs trots op ijshockeygebied, een ploeg die al jaren hoge ogen gooit en door successen in het binnenland nu in de Oberliga bij onze Oosterburen speelt. We werden door Ruud van Baast meengenomen in het verhaal van de Trappers en hebben de ijsbaan gezien en de kleedkamer van het eerste team betreden. Daarna was het tijd voor netwerken met naar keuze z

elfs een eigen Trappers biertje! We kijken kortom weer terug op een zeer geslaagde Tilburg Tour met inspirerende bedrijven.